Het grote debat: had Kings Dominion gelijk om Intimidator 305 te vertragen na blackout-rapporten? (2022)

in de eerste van een serie artikelen waarin we lezers vragen om hun mening te delen over actuele thema ‘ s van themaparken, vragen we deze week naar uw mening over het besluit van Kings Dominion om trim brakes toe te voegen aan zijn Intimidator 305 achtbaan.de hoge snelheid en intense wendingen van Intimidator 305 zijn ontworpen om de ervaring van NASCAR rijden na te bootsen, met de naam van de achtbaan is een eerbetoon aan 7-time NASCAR kampioen Dale Earnhardt. De $ 25 miljoen Intamin Giga Coaster opende op 3 April 2010 voor lovende recensies van achtbaanliefhebbers. Echter, een bijzonder strakke bocht heeft geleid tot veel rijders ervaren “black-outs” als gevolg van de hoge g-krachten uitgeoefend op hen.in reactie hierop installeerde Kings Dominion de remmen op de eerste val van de achtbaan, waardoor de topsnelheid daalde van 92mph naar ongeveer 79,5 mph. Ondanks deze update (en de toevoeging van nieuwe schoudergordels aan de treinen van de rit) blijven meldingen van black-outs binnenstromen. In feite, tot onze verbazing, Theme Park Tourist ‘ s oorspronkelijke artikel over de toevoeging van de trim remmen is uitgegroeid tot een van de meest populaire verhalen die we ooit hebben gepubliceerd.

u kunt hieronder een geweldige video van Intimidator 305 zien, met dank aan Theme Park Review:

Wat veroorzaakt precies het blackout-fenomeen, dat optreedt tijdens de scherpe eerste bocht van Intimidator 305 (direct na de eerste val)? In wezen, wanneer de achtbaan trekt uit de val en raketten om de hoek op hoge snelheid, positieve g-krachten worden uitgeoefend op het lichaam van de rijder. Dit effect – dat het tegenovergestelde is van “gewichtloosheid” – zorgt ervoor dat bloed naar de lagere extremeties van het lichaam raast, waardoor de hersenen van zuurstof worden uitgehongerd. Dit kan leiden tot zowel black-outs, waarbij een persoon verliest visie volledig met behoud van bewustzijn, of minder ernstige Grey-outs waarin het zicht wordt behouden, maar met een waargenomen dimmen van kleuren. Zie coasterforce ‘ s uitstekende G-forces gids voor meer informatie.

Het is duidelijk uit de reacties op TPT ‘ s nieuwsverhalen dat sommige rijders houden van de blackout sensatie, terwijl anderen het haten. Kings Dominion is nog steeds aan het experimenteren met de locatie en het niveau van remmen op Intimidator 305, dus we dachten dat dit een geweldig moment was om het debat opnieuw te bekijken en uw mening te krijgen. Laten we eerst de argumenten herhalen die tot op heden zijn gemaakt over de vraag of het park gelijk had om trim remmen toe te voegen aan de rit.

het “ja” argument

voorspelbaar, de argumenten voor het veranderen van Intimidator 305 centreren rond de noodzaak om de blackout sensatie te elimineren. Een rijder, Amy, beweert haar contactlenzen te hebben verloren tijdens de rit en zegt: “het is belachelijk om een rit te bouwen die ervoor zorgt dat iemand flauwvalt. Ik stel voor om mensen hun ogen dicht te houden als ze lenzen dragen en niet te rijden als je niet wilt flauwvallen!”

het onderwerp wordt actief besproken in het park, met BigDragon beweren: “de meeste mensen waren commentaar op de sensatie. Sommigen vonden het leuk, maar anderen zoals Ik houden echt niet van het gevoel…Ik vond dat ik actief vocht tegen de rit in plaats van te genieten it…It het is cool om het op te pikken en de rit je niet te laten verslaan, maar iedereen in mijn groep was het er vrijwel mee eens om er nooit meer op te rijden als ze over zichzelf heen waren. We waren verre van alleen.”

sommigen suggereren dat de black-out rapporten en negatieve mond-tot-mondreclame al van invloed zijn op de populariteit van de rit, velen begrijpen het verlangen van King Dominion om de effecten te verzachten. Coaster Fan steunt de toevoeging van de remmen, gezegde: “voor de gemiddelde rijder, ik weet zeker dat deze sensatie is te veel vandaar het gebrek aan rijderschap. Maar het park zou het geld niet besteden aan het bouwen van een geweldige rit en dan hebben niemand wil rijden. Ik steun hun beslissing om het te wijzigen en een beroep op de grootste demografische van de gasten.Joel Bullock, die Intimidator 305 recenseerde op zijn populaire blog Coaster Critic, steunt ook Kings Dominion ‘ s move. Hij zegt: “Als je het gevoel hebt dat de rit eerder beter was, houd dan die ritten lief, maar je verspilt je tijd door te klagen. Ze moeten deze mega attracties bouwen zodat ze geschikt zijn voor het grote publiek, niet alleen voor de sensatie junkies die er zijn. Voor 99,99% van de mensen is black-out op een achtbaan geen gewenste staat. Het maakt niet uit of de zendtijd beter is. En, voor de goede orde, ik zag nauwelijks de afwerking.”

Het” Nee “argument

Intimidator 305 was enkele weken open voor de installatie van trim brakes, en sommige van degenen die de rit ervaren in de” untrimmed ” toestand zijn niet blij met de verandering. Onder hen is Chris B: “Ik nam een rit voordat de trim remmen werden toegevoegd en ik ben nu erg teleurgesteld met de rit. Niet in zijn geheel, maar vergeleken met wat het was en wat het nu is. Nu is het gewoon een andere rit. Het was de beste. De eerste keer dat ik het reed had ik een korte grijze out. Dit is wat ‘intimideerde’ me over het rijden opnieuw.”

anderen zijn het erover eens dat de remmen de rand van Intimidator 305 hebben weggenomen, met TwinTurbo300zx klagen: “de val voelt echt traag. Zodra u naar de top en beginnen te gaan naar beneden, ongeveer halverwege kunt u voelen de remmen vertragen de kar. Het voelde eigenlijk alsof we vertraagd zo veel dat de karren achter ons gingen om te draaien over onze hoofden (we waren in de voorkant), een soort van als je alleen de voorste rem op een motorfiets.”

velen zijn onsympathiek voor de opvatting dat Kings Dominion Intimidator 305 nodig heeft om een breed publiek aan te spreken, en wijzen erop (vaak in de sterkste termen) dat het park tamerritten te bieden heeft voor degenen die ze willen. Winner biedt een van de minder beledigende meningen: “als ze blijven vertragen, kan het net zo goed maar half zo hoog zijn. De snelheid is de belangrijkste attractie van deze rit. De borden zeggen duidelijk dat als je niet in de juiste gemoedstoestand of zijn, om niet te rijden. Het spijt me dat sommige mensen er niet van genoten hebben, maar niet elke rit is bedoeld om door elke patron naar het park te worden genoten.”

het” misschien “argument

hoewel de meeste commentatoren tot nu toe in het ene of het andere kamp zijn, biedt Alien een meer evenwichtige weergave – en een suggestie voor een alternatieve benadering:” hoewel ik dacht dat het een geweldige rit was, vond ik het een beetje te intens…Ik stel voor de afwerking te verwijderen om de snelheid te houden, opnieuw profileren van de bocht, zodat het een overbanked heuvel / bocht, net als die op Millenium kracht (op ceder punt). Ik geloof dat dat de aanhoudende g ‘ s & zou verminderen. Verder langs de rit zou ik ook opnieuw profiel van de viscious richting verandert om ze soepeler, langer en eerlijk gezegd minder kans om mensen nek beschadigen. Maak de onderzetter weer wat hij hoort te zijn, een zwaartekracht gedreven krachtpatser van plezier.”

onze take

Het is moeilijk voor ons om commentaar te geven op de Intimidator 305 veranderingen, gezien het feit dat we nog niet in staat zijn geweest om de rit te ervaren – dus neem onze standpunten met een snufje zout. Echter, We kunnen sympathiseren met Kings Dominion willen ervoor zorgen dat zijn enorme investering loont. Heel eenvoudig, een rit die alleen een beroep op extreme coaster junkies is niet van plan om het doel van het park te bereiken van het aantrekken van nieuwe en terugkerende gasten.

Dit gezegd hebbende, hoewel de toevoeging van trim remmen waarschijnlijk onvermijdelijk was gezien de publiciteit rond de black-outs, hopen we dat het slechts tijdelijk is. Kings Dominion zal een kans hebben om belangrijke updates te maken voor de rit tijdens het laagseizoen, en we zouden graag zien dat de eerste bocht (en anderen, indien nodig) opnieuw wordt geprofileerd om de G-krachten te verminderen tot beheersbare niveaus met behoud van de hoge snelheid van de rit. Een rit die zijn snelheid temt is niet echt een passend eerbetoon aan een NASCAR racelegende.

wat denkt u?

FAQs

Do you blackout on Intimidator 305? ›

What exactly causes the blackout phenomenon, which occurs during Intimidator 305's sharp first bend (immediately after the first drop)? Essentially, when the coaster pulls out of the drop and rockets around the corner at high speed, positive g-forces are exerted on the rider's body.

How does the Intimidator 305 work? ›

What is: Intimidator 305 - Kings Dominion - YouTube

How fast is the Intimidator 305 at Kings Dominion? ›

1) Intimidator 305: At 305 feet tall and with speeds reaching 90 mph, Intimidator 305 is one of the tallest and fastest coasters in the world. The $25-million ride built by Switzerland-based Intamin is known as a giga coaster, a designation for coasters over 300 feet tall.

Is Intimidator 305 Intense? ›

In mere seconds, before they have to time to process the insane height, riders are at the 305-foot apex of the intimidating monster staring down at a 300-foot, 85-degree drop. As you might imagine, the descent is wildly intense.

Why is it called Intimidator 305? ›

History. Kings Dominion announced plans on August 20, 2009, to build a new roller coaster called Intimidator 305 for the 2010 season. The name Intimidator is a reference to Dale Earnhardt, a NASCAR racing legend. The new ride would be a Giga Coaster model from Intamin exceeding 300 feet (91 m) in height.

What's the scariest ride at Kings Dominion? ›

Intimidator 305 Extreme Roller Coaster at Kings Dominion. Challenge one of the tallest, fastest and most thrilling roller coasters on the East Coast. The 300-tall first drop and high-speed twists and turns deliver a thrilling experience you will remember for a long, long time.

How many G's is Fury 325? ›

At 81 degrees, the drop is almost vertical. In the middle of the drop, the riders even experience 1.5 seconds of weightlessness until they reach the bottom of the drop, which by then riders will hit a top speed of 95 miles per hour (mph) with a maximum vertical G-Force of approximately 4.0.

How old is the Intimidator? ›

Intimidator (roller coaster)
Intimidator
Opening dateMarch 27, 2010
CostUS$ 23,000,000
General statistics
TypeSteel
24 more rows

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 10/03/2022

Views: 5449

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.