2020 Intimidator GC1K Review and Factory Tour (2022)

În fața cererii de bagaje de la aeroport din Little Rock, Arkansas, am așteptat cu câțiva alți editori în timp ce eram pe drum pentru a vedea Intimidatorul GC1K UTV 2020. Având proprietarul companiei să ne ridice el însuși a fost, pentru a spune cu ușurință, o mare surpriză.

Motor: TGB 1000cc

Putere: 83HP, 67 LB-FT

Capacitatea patului de marfă: 1000 LBS

Capacitate de remorcare: 2500 LBS

(Video) 2022 Intimidator GC1K Stage 3 walk around video

MSRP de bază: 13.799 USD

Aceste detalii despre proprietar au fost primul meu indiciu că familia Intimidator UTV este foarte focalizată și gata să anunțe lumea exact cine sunt și ce construiesc.

Cunosc brandul Intimidator de mulți ani și am călărit de fapt în UTV-ul Intimidator Classic la High Lifter Nud Nationals din Jacksonville, Texas. Chiar și la acea vreme, primul lucru pe care l-am observat a fost cât de incredibil de dur și de robust a fost steagul UTV Intimidator UTV al mărcii. M-a impresionat. Rapid înainte în jur de opt ani și merg la cămin cu proprietarul companiei în autoutilitara personală.

Pentru prima parte a zilei noastre în Batesville, Arkansas, am fost vizitați de numeroasele instalații de fabricație deținute de domnul Foster. De asemenea, brandul Intimidator își împarte casa cu compania de accesorii Bad Dawg, precum și cu Spartan Mowers, toate deținute de familia Foster. Majoritatea accesoriilor construite pentru UTV-urile Intimidator provin de la Bad Dawg unde sunt perfecționate detaliile și montarea. Ajunsă la instalația finală, a fost clar chiar și din exterior că această companie este serioasă în ceea ce privește creșterea actuală, precum și viitoarea brandul său Intimidator UTV.

2020 Intimidator GC1K Review and Factory Tour (2)

Acest 220.000 de metri pătrați, sub clădirea acoperișului, conținea nu numai liniile de asamblare pentru Intimidator, dar și marca de cositoare Spartan.

(Video) 2020 Intimidator GC1K Truck Series

Liniile de fabricație și de asamblare sunt de ultimă generație și a ajuns să văd mașinile GC1K precum și alte câteva, complet dezbrăcate pe linia finală a fost într-adevăr impresionant. Obținerea acestui aspect descoperit asupra materialelor, precum și a construcției ne-a permis tuturor să vedem ce a intrat în construirea UTV-urilor Intimidator.

2020 Intimidator GC1K Review and Factory Tour (3)

După un prânz rapid, ne-am îndreptat spre un oraș rural cunoscut sub numele de Cushman pentru a face o plimbare în noul Intimidator GC1K UTV. Am avut doar aproximativ trei ore în mașină, dar am profitat la maxim de timp. Am vizitat o mină veche și ne-am agățat în jurul multor șosete vechi, precum și a unor secțiuni stâncoase mai lente ale traseelor. Urcarea decupajelor stâncoase în locul minelor ne-a dat o privire bună asupra capacității Intimidatorului GC1K. Angajarea modelului 4WD este simplă printr-un comutator montat pe linie de bord și aveți toate cele patru anvelope de 8 inci de 8 inci, care săpe pentru a vă oferi o tracțiune excelentă. Partea din spate a GC1K poate fi deblocată pentru acele perioade în care s-ar putea să folosiți SXS pentru a lucra pe un teren mai sensibil.

Intimidatorul GC1K este alimentat de un motor TGB de 1000cc și dispune de o transmisie cu centură CVT. Intimidatorul solicită 83 CP și 67 ft-lb de cuplu pentru această mașină. De-a lungul unora dintre cele mai lungi trasee am reușit să obținem puțin peste 50 km / h; cu toate acestea, personalul Intimidatorului ne-a spus că aproximativ 65 km / h este vârful pentru GC1K. Reținând că toate mașinile au un potențial deblocat, am observat că răspunsul de accelerație lipsea puțin pentru numărul HP. S-ar putea să fi fost și greutatea totală a călătoriei la 1835 lbs, sau poate ajuta o mică ajustare fină a managementului de combustibil CVT și ECU. Acestea fiind spuse, pare să funcționeze bine, iar furnizarea de energie este concentrată la RPM-uri mici sau mijlocii. Acest lucru ar avea sens, întrucât Intimidator GC1K este o mașină de lucru cu o capacitate de remorcare impresionantă de 2500 lbs.

2020 Intimidator GC1K Review and Factory Tour (4)

Odată ce ne-am încărcat în platforme și am lovit drumurile mici care se îndreptau către munții Cushman, era clar că mi-am amintit cât de confortabil ar putea fi scaunele din intimidator. Scaunele mari de pluș se simt excelent pe călătorii lungi și arată foarte bine și ele. Interiorul este prevăzut pentru o intrare ușoară, iar liniile de vedere de-a lungul liniei de bord oferă o mulțime de vizual pentru traseul chiar în fața mașinii. M-am simțit de parcă aș sta puțin în sus în șa în comparație cu mașinile concurente, dar în același timp m-am simțit excelent. Intimidatorul nostru GC1K a fost echipat cu servodirecție, care a fost foarte frumos în mină cu stânci și pe trasee mai strânse. V-a permis să simțiți încă traseul fără un feedback enervant și nici nu a făcut ca direcția să se simtă prea liberă în mâinile tale.

Suspendarea pe intimidator GC1K este ceea ce te-ai aștepta de la un UTV al clasei muncitoare. Secțiunile grosiere ale traseului radiau pe lângă șocurile reglabile pre-încărcării gazului și în cabină. Călătoria în suspensie este setată la 10 centimetri și din nou diferența dintre nivelurile de decupare determină confortul călătoriei. De la șocuri standard încărcate pe gaz până la suspensia Elka de pe cea mai dulce platformă, puteți face mereu upgrade când cartea de buzunar o permite.

(Video) Intimidator GC1K MOST AWESOME SXS AROUND

2020 Intimidator GC1K Review and Factory Tour (5)

Nivelul de detalii de pe șasiu este impresionant. Câteva articole pe care le-am găsit deosebit de interesante au fost rotoarele de frână „glisante” de 10,25 inci de diametru de pe toate cele patru colțuri, la fel ca un automobil. Am constatat că frânele funcționau foarte bine de-a lungul deplasării noastre și nu am putut să nu mă gândesc că, din punct de vedere al întreținerii, cât de ușor ar fi să funcționați frânele, dacă este nevoie. De fapt, întregul vehicul părea a fi foarte accesibil din punct de vedere al întreținerii DIY de la motor la șasiu.

Garda la sol variază între modelele de Intimidator G1CK, variind de la 11-14 cm în cea mai mare parte datorită modificării dimensiunii anvelopelor între nivelurile de decupare. Brațele A sunt construite din oțel cu diametrul de 1,25 inci și au bucșe mari poli, care par ca nu se vor uza niciodată.

2020 Intimidator GC1K Review and Factory Tour (6)

Așa cum am menționat anterior, întreaga mașină este bine construită ... s-ar putea chiar să o considerați supra-construită. Diferențialul din spate al Intimidatorului GC1K se pare că provine de la un camion mic și sunt sigur că va oferi ani de service fără probleme. Patul de evacuare de pe mașina noastră de testare a fost echipat cu un ajutor electric de scurgere (pe fiecare treaptă de decupare a GC1K, cu excepția bazei) pentru această capacitate de pat de 1000 de kilograme. Nu am avut nicio șansă să încărc patul, dar sper să obțin ceva mai mult timp pentru a face acest lucru într-o zi curând. Aplaud intimidatorul pentru construirea unei mașini dure. Unele alte caracteristici interesante includ plăci metalice de alunecare care împodobesc fundul GC1K și garanția de un an de protecție a barei de protecție.

Intimidator construiește un SXS cu un pat de basculare din oțel la care se referă drept seria sa Intimidator GC1K Truck. Acest Utility SXS are un pat cu părți laterale pentru a putea încărca ușor și capabilitățile semi-flatbed. Utilizează practic același autoturism și driveline, dar cu un pat gata de lucru mai definit, cu o gropă de pat electrică pentru a ajuta la scoaterea încărcăturii. Nu am petrecut mult timp în acest echipament, dar timpul pe care l-am obținut, părea să fie foarte asemănător cu celălalt Intimidator GC1K, cu excepția diferențelor evidente de marfă.

În general, cred că linia UTV de la Intimidator GC1K ar fi excelentă pentru cei care adoră să-și folosească mașinile pentru a lucra și poate chiar și un pic de călărie atunci când dau cu piciorul pe cartea de vizită. Există un model Crew în linia GC1K, astfel încât să puteți lua chiar și mai multe mâini angajate ale copiilor mari în aventură.

(Video) 2020 Intimidator Crew SXS Tour AMERICAN MADE BEST IN INDUSTRY

2020 Intimidator GC1K Review and Factory Tour (7)

Intimidatorul a fost și va continua să fie bine pe drumul către construirea brandului lor și, în ceea ce privește ceea ce am asistat în puținul timp pe care l-am avut în Batesville, familia Foster este hotărâtă să meargă în acest sens pe calea cea bună.

Videos

1. MSRP $18,949: Mainland's look at the 2021 Intimidator UTV GC1K Truck in Grey.
(Mainland Cycle Center)
2. Intimidator UTV GC1K Walkthrough - American Made!
(Corey Wilson)
3. 2021 Intimidator GC1k Takes on Mud Park with CFMOTO | Intimidator Performance Review
(Real Talk Powersports)
4. Intimidator UTV | 2022 GC1K
(Intimidator UTV)
5. 2021 Intimidator GC1K UTV 500 Mile Owner Review | Our Family SxS
(Real Talk Powersports)
6. INTIMIDATOR GC1K Crew Stage 3 DECKED OUT AND LOADED UTV
(Dukes Outdoor)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated: 09/25/2022

Views: 5885

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.